+32 (0) 460 96 8282 sales@degrooftrading.com

Happies – a little taste of Belgium – Brusselse Wafles 

 

Happies – Sommige mensen eten om te leven, anderen zoals de Belgen, leven om te eten. België is een paradijs voor foodies, met zijn heerlijke gerechten. Uitstekende chefs en veel plezier zijn de basis-ingrediënten voor de Belgische eetcultuur.

De keuken is de peper en het zout van een cultuur, de ziel van een land. In België zijn wij behoorlijk verwend met recepten en kwaliteitsproducten die onze trots uitmaken. Eén van de vele specialiteiten van de Belgische, en meer bepaald de Brusselse of Luikse keuken is de wafel. Niets lekkerder dan de geur van een warme Brusselse of Luikse wafel.
Wil je wafels als een echte Belg eten, probeer dan onze bakmixen.

 

Happies Belgian Brusselse Waffle

Happies – a little taste of Belgium –  Brusselse Wafles

Kant en klare samenstelling, met alle ingrediënten voor de perfecte Brusselse wafels. Zeer makkelijk te bereiden door alleen water toe te voegen. Licht, luchtig en krokant van buiten, binnenin nog steeds een beetje smeuïg. Wordt goudgeel gebakken.

De Brusselse wafelmix is ook geschikt voor gebruik in het churros wafelijzer voor heerlijke krokante churros-vom wafels.

De Brusselse wafel is een Belgisch gerecht met internationale bekendheid. De wafel werd sterk gepromoot als Belgisch product, onder andere op de New York World’s Fair in 1964 en op Expo 2005 in Japan.

Karakteristiek aan de Brusselse wafel is zijn grootte, de rechthoekige vorm, de diepte en de grote vierkante inkepingen, 15, 20 of 24 per wafel. De wafel heeft ook een zeer lichte structuur.

De Brusselse wafel wordt warm gegeten, bestrooid met poedersuiker, mogelijk met slagroom.

Brusselse wafels worden gemaakt uit bloem, gist, melk, water, boter, zout en geklopt eiwit.

De Brusselse wafel wordt sinds 1965 aan het einde van elk Nero-stripverhaal in een afsluitende wafelenbak opgediend door Madam Nero en Madam Pheip.

Quelle: Happies

Naast de al ongelooflijke combinaties die mogelijk zijn met chocolade, slagroom, fruit of siropen, stellen onze chef-koks je ook graag enkele uitzonderlijke en buitengewone recepten voor.

Skip to content